Swap-Swap

Pour des échanges linguistiques
Voor taaluitwisselingen

Met de steun van:

De Gezinsbond steunt Swap-Swap

Wat doet Swap-Swap? Bekijk de video

Welkom op de leerkrachtenpagina van Swap-Swap!

Swap-Swap is een online platform voor taaluitwisselingen tussen jongeren uit Nederlandstalige en Franstalige gezinnen

De nieuwe dienst voor taaluitwisselingen Swap-Swap heeft als missie om jongeren enthousiast te maken over de andere landstaal. Swap-Swap doet dit door taaluitwisselingen tussen jongeren uit Franstalige en Nederlandstalige gezinnen mogelijk te maken via een online platform.

Swap-Swap is ontwikkeld met ouders, tieners en hun leerkrachten. Dat maakt het een laagdrempelig en veilig platform, waarop jongeren samen met hun ouders contact leggen met andere Swaps. Het werkt zo: op Swap-Swap maken ouders en tieners uit één gezin samen een account aan. De tieners maken een persoonlijk profiel aan en gaan op zoek naar een partnergezin dat bij hen past. Via de website leggen ze contact, maken een eerste afspraak en als het klikt, bereiden ze samen de uitwisseling voor.

Ben je benieuwd wat Swap-Swap te bieden heeft en hoe het er uitziet? Surf snel naar www.swap-swap.be en ontdek alles over de dienstverlening van Swap-Swap. 

Wil je Swap-Swap graag voorstellen aan je leerlingen en hun ouders? Dit kan door flyers uit te delen aan je leerlingen, of een email met info naar hen doorsturen. Om flyers te bestellen of een standaardbericht voor een e-mail te krijgen, contacteer ons gerust via info@swap-swap.be of het contactfurmulier. We helpen je graag verder!

Om Swap-Swap bekend te maken bij een zo groot mogelijke groep jongeren, kunnen we bovendien langs komen op jouw school voor een presentatie voor leerkrachten, leerlingen en/of ouders.

Contactformulier
Ik krijg graag flyers om uit te delen aan leerlingen en/of ouders

Ik krijg graag een standaardbericht om per e-mail door te sturen naar leerlingen en/of ouders
Ik maak graag een afspraak met Swap-Swap rond een voorstelling op school voor leerlingen en/of ouders