Ben je op zoek naar een partnerschool om een uitwisseling te organiseren voor je leerlingen?

Swap-Swap voor scholen helpt jou met deze zoektocht. Deze pagina biedt een virtuele ontmoetingsplek voor leerkrachten Frans, Duits en Nederlands die een uitwisseling willen organiseren voor hun leerlingen en op zoek zijn naar een partnerschool. Je kan hier gratis zoekertjes raadplegen van andere leerkrachten en zelf een zoekertje toevoegen.
Meer uitleg over hoe je de zoekertjespagina gebruikt, vind je onderaan.

Ben je op zoek naar een Swap om mee uit te wisselen tijdens de vakanties of weekends?
Ga dan naar Swap-Swap voor gezinnen.

Hoe werkt Swap-Swap voor scholen?

Zoekertjes raadplegen

  • Om bestaande zoekertjes te raadplegen, klik je op één van de categorieën. Je ziet dan alle zoekertjes die onder deze categorie zijn ingegeven.
  • Je kan ook zoeken op bepaalde woorden in het zoekertje of de gemeente of stad van de school waar je naar op zoek bent via de zoekbalk.
  • Gebruik “Geavanceerd zoeken” (onderaan de zoekbalk) of “Een zoekertje vinden” om gericht te zoeken op categorie, land, gemeente en/of woorden in de titel.
  • Via “Bladeren tussen de zoekertjes” kan je alle zoekertjes doorbladeren.

Een zoekertje plaatsen

Om een zoekertje te plaatsen, klik je op “Een zoekertje plaatsen”. Je mag meer dan één zoekertje plaatsen indien je voor verschillende groepen van leerlingen een partnerschool zoekt. De Algemene Voorwaarden voor het plaatsen van een zoekertje vind je hier.