Swap-Swap voor scholen

Een zoekertje plaatsen

Onderaan de pagina vind je belangrijke info en tips bij het plaatsen van een zoekertje.

 • 1 Zoekertje invoeren
 • 2 Klaar

Info en tips bij het plaatsen van een zoekertje

Stap 1 – Selecteer een categorie

 • De categorie bepaalt in welke lijst jouw zoekertje wordt opgenomen. Stel, je geeft les in een Nederlandstalige school en je wil uitwisselen met een Franstalige school. Dan selecteer je als eerste categorie “Nederlandstalige school”. Vervolgens verschijnt een nieuw keuzemenu met een subcategorie. Hier kies je “NL <–> FR”.
  OPGELET! Je kan de categorie later niet meer wijzigen. Maak je een vergissing, dan moet je je zoekertje verwijderen en een nieuw zoekertje aanmaken met de juiste categorie.

Klik op “Verder”

Stap 2 – Details van het zoekertje

 • Je kan de website van je school opgeven. Indien je een eTwinningproject hebt ingediend dat je met de uitwisseling wil combineren, kan je de URL van dit project opgeven.
 • Je naam verschijnt bij de zoekresultaten, maar je e-mailadres en telefoonnummer niet. Wanneer iemand op je zoekertje wil reageren, gaat dit via de website. Jij krijgt wel een automatische melding van de reactie per e-mail aan. In deze reactie zie je ook het e-mailadres van de persoon die op jouw zoekertje reageerde. Zo kunnen jullie verder afspreken of telefoonnummers uitwisselen.
  De webmaster behoudt het recht om de leerkrachten te contacteren per e-mail of telefoon om de correctheid na te gaan of om mogelijke problemen in verband met het zoekertje op te lossen. Lees de Algemene Voorwaarden hier na.
 • Bij “Land” en “Gemeente” vul je de gegevens in voor jouw school. Deze verschijnen bij de samenvatting van jouw zoekertje. Wil je dat je zoekertje verschijnt bij de zoekresultaten wanneer op jouw gemeente of land gezocht wordt? Zorg er dan voor dat je ze ook in de titel van je zoekertje vermeldt.
 • Bij “Details van het zoekertje” kan je meer details geven over de uitwisseling die je voor ogen hebt. Relevante gegevens zijn:

– De naam van je school
– Het aantal leerlingen die aan de uitwisseling deelnemen
– Hun studierichting(en)
– Eventueel de periode die je voor ogen hebt
– Of je een uitwisseling met of zonder overnachting wil

Klik op “Verder”

Stap 3 – Laatste stap: foto toevoegen (optioneel)

 • Je kan een foto toevoegen aan je zoekertje. Kies hiervoor bijvoorbeeld het logo of een foto van je school. Het is niet verplicht om een logo of foto toe te voegen, maar een zoekertje met logo of foto valt veel meer op.

Klik op “Plaatsen” om je zoekertje te plaatsen

E-mailadres valideren

 • Voor je zoekertje in de database wordt opgenomen, moet je je e-mailadres valideren. Je krijgt hiervoor een e-mail toegestuurd naar het adres dat je eerder bij de contactgegevens hebt opgegeven. Kijk zeker ook de map met ongewenste mails na indien je geen e-mail hebt ontvangen, of contacteer info@swap-swap.be.

En wat nu?

 • Wanneer je een zoekertje hebt ingediend, hoop je natuurlijk op reacties! Wanneer iemand op je zoekertje reageert, krijg je hiervan een melding per e-mail. Dit soort meldingen worden nogal snel naar de folder met ongewenste mail verwezen. Kijk deze dus geregeld na!
  De melding bevat de contactgegevens van de leerkracht die reageerde. Je kan haar of hem dus rechtstreeks contacteren.
 • Indien je je zoekertje wil aanpassen of verwijderen, kan je dit doen via “Zoekertje aanpassen”.
 • Heb je je partnerschool gevonden? Super! Vergeet je zoekertje niet te verwijderen. Zo vermijd je teleurstellingen bij collega’s. Een zoekertje verwijderen doe je via “Zoekertje aanpassen”.