Welkom op de leerkrachtenpagina van Swap-Swap!

Swap-Swap is een online platform voor taaluitwisselingen tussen jongeren uit Nederlandstalige en Franstalige gezinnen

De nieuwe dienst voor taaluitwisselingen Swap-Swap heeft als missie om jongeren enthousiast te maken over de andere landstaal. Swap-Swap doet dit door taaluitwisselingen tussen jongeren uit Franstalige en Nederlandstalige gezinnen mogelijk te maken via een online platform.

Download de flyer

Swap-Swap is ontwikkeld met ouders, tieners en hun leerkrachten. Dat maakt het een laagdrempelig en veilig platform, waarop jongeren samen met hun ouders contact leggen met andere Swaps. Het werkt zo: op Swap-Swap maken ouders en tieners uit één gezin samen een account aan. De tieners maken een persoonlijk profiel aan en gaan op zoek naar een partnergezin dat bij hen past. Via de website leggen ze contact, maken een eerste afspraak en als het klikt, bereiden ze samen de uitwisseling voor.

Ben je benieuwd wat Swap-Swap te bieden heeft en hoe het er uitziet? Surf snel naar www.swap-swap.be en ontdek alles over de dienstverlening van Swap-Swap. 

Wil je Swap-Swap graag voorstellen aan je leerlingen en hun ouders? Dit kan door flyers uit te delen aan je leerlingen, of een email met info naar hen doorsturen. Om flyers te bestellen of een standaardbericht voor een e-mail te krijgen, contacteer ons gerust via info@swap-swap.be of het contactfurmulier. We helpen je graag verder!

Om Swap-Swap bekend te maken bij een zo groot mogelijke groep jongeren, kunnen we bovendien langs komen op jouw school voor een presentatie voor leerkrachten, leerlingen en/of ouders.

Swap-Swap voor scholen

Swap-Swap werkt samen met het Prins Filipfonds aan een gratis contacttool voor leerkrachten Frans, Duits en Nederlands, zodat zij een partnerschool kunnen vinden voor een taaluitwisseling.  Een soort van Swap-Swap voor scholen, zeg maar.

Wil je feedback geven over dit idee? Suggesties hoe de tool eruit moet zien? Op de hoogte gehouden worden indien Swap-Swap voor scholen live gaat? Stem eerst, en klik vervolgens op “Ajouter commentaire – Opmerking toevoegen” onder de resultaten.

Klik hier indien de poll niet verschijnt

[crowdsignal poll=10117147]