Een account aanmaken

Een account aanmaken bij Swap-Swap vraagt enkele stappen. Het belangrijkste om te weten is dat we bij Swap-Swap werken met een familie-account. Deze omvat tenminste één ouder, en één jongere. En deze ouder en jongere moeten beiden met hun e-mailadres en wachtwoord geregistreerd zijn.

Waarom een familie-account?

Bij Swap-Swap is de veiligheid van onze Swaps op het internet de eerste prioriteit. Dankzij een familie-account kan een jongere Swap-Swap zelfstandig gebruiken, en blijft ouderlijk toezicht gegarandeerd. De berichten in de chatbox zijn immers voor iedereen binnen de familie-account zichtbaar!

Hoe gaat het dan concreet?

  1. Een ouder uit het gezin registreert zich op Swap-Swap
  2. De ouder maakt een familie-account aan
  3. Een jongere uit het gezin registreert zich en sluit zich aan bij de familie-account
  4. De ouder activeert het abonnement

Bekijk hier de video:

Download de handleiding: “Een account aanmaken bij Swap-Swap”

Wat lees je nog meer op deze pagina?

Jongeren en ouders hebben een verschillende autoriteit

Hier zetten we op een rijtje wie wat kan binnen Swap-Swap:
Ouders Jongeren
Jezelf registreren
Een familie-account aanmaken
De gegevens van je familie-account wijzigen
Je persoonlijk profiel wijzigen
Het persoonlijk profiel van andere gezinsleden wijzigen
Het abonnement activeren
Zoeken en chatten
Contactgegevens delen
Taaluitwisseling via Swap-Swap - Echange linguistique via Swap-Swap

Je persoonlijk profiel bij Swap-Swap

Als jongere kan je in je profiel je interesses en hobby’s invullen. Je kan de andere Swaps ook al een idee geven van wat jullie tijdens de uitwisseling zoal kunnen doen. Informatie toevoegen doe je via . Bevestig met . Je profiel is meteen aangepast.

Vul je profiel zo volledig mogelijk in. Hoe specifieker je bent, hoe duidelijker andere Swaps zich een beeld over jou kunnen vormen. We verzamelden tips en voorbeelden om je hierbij te helpen. Deze kan je hier bekijken.

Ouders hebben ook een persoonlijk profiel. Als ouder kan je je beroep hier invullen.

twee jongens op taaluitwisseling - deux garçons pendant un échange linguistique

Je profielfoto

Als jongere kan je bij je persoonlijk profiel foto’s opladen. Kies duidelijke foto’s waarop jij en je familieleden goed zichtbaar zijn, en eventueel ook je huis. Je kan er ook beelden aan toevoegen die iets zeggen over je hobby’s en interesses.

Bij Swap-Swap kies je geen profielfoto. Swap-Swap stelt zelf een beeld samen op basis van je gezinssamenstelling en het type omgeving waar je woont. Dit beeld geeft dus een kleine samenvatting van jou en je gezin, en verschijnt bij de zoekresultaten. Pas als je doorklikt op een Swap in de zoekresultaten, krijg je de foto’s te zien die de Swap zelf heeft opgeladen.

Swap-Swap maakt een beeld voor jou op basis van de informatie in “Mijn familie”. Enkel ouders hebben de autoriteit om deze informatie in te vullen en te wijzigen.

  • Je familieleden verschijnen in het beeld wanneer ze zijn toegevoegd aan de familie-account. Je kan ook gezinsleden toevoegen die niet geregistreerd zijn in Swap-Swap. Dit doe je via de knop “Familielid toevoegen”. De familieleden die je op deze manier toevoegt, hebben geen persoonlijk profiel, en zijn ook niet zichtbaar in de database. De bedoeling is enkel om andere Swapgezinnen te laten zien we er allemaal bij je gezin hoort.
  • De achtergrond kies je zelf. Naast “Kies het beeld dat het beste past bij de omgeving waarin je huis staat”, krijg je de keuze uit 4 beelden: Klik er simpelweg eentje aan, en je zal zien dat je profielfoto automatisch aanpast. De achtergrond veranderen doe je op dezelfde manier. (Deze optie is enkel mogelijk als je het familie-account aan het aanpassen bent via “Edit”.)

Welke gegevens zijn zichtbaar voor andere Swaps?

Alles wat je invult op Swap-Swap is zichtbaar voor andere kandidaat-Swaps. Wanneer een andere Swap jouw profiel bekijkt, is de info van je familie-account (info rond huisdieren, de huisregels, …) toegevoegd aan je persoonlijk profiel.

Je contactgegevens en achternaam worden echter niet getoond. Deze deel je alleen met het gezin (of de gezinnen) van jouw keuze op het moment dat je zelf kiest.

Je kan je publiek profiel bekijken. Zo zie je hoe je eruitziet voor andere Swaps. Ga naar “Mijn familie” en klik op  naast de persoon van wie je het profiel wilt bekijken.

Je profiel desactiveren en je account afsluiten

Een abonnement op Swap-Swap is zes maanden geldig. Wanneer je abonnement verloopt, ben je niet langer zichtbaar in de database, en kan je ook geen berichten meer versturen. Je kan wel je oude berichten nog consulteren.

Heb je al een Swap gevonden voor je abonnement ten einde is, en sta je niet meer open voor nieuwe contacten? Zet je profiel dan op “niet beschikbaar” en bespaar anderen de moeite om je onnodig te contacteren. Je bestaande contacten kunnen nog wel berichten naar jou sturen via de chatbox, en jij naar hen. Vraag hen desnoods om je niet meer via Swap-Swap te contacteren (maar eventueel wel via een andere weg), omdat je Swap-Swap niet langer gebruikt.

Wil je je profiel helemaal verwijderen? Dit kan via de “Delete”-knop. We houden een jaar lang een back-up van je profiel bij. Wil je je gegevens helemaal laten verwijderen? Neem dan contact op met info@swap-swap.be.