Je uitwisseling voorbereiden

Je uitwisseling is afgesproken. En wat nu?

Als je een leuke Swap gevonden hebt, kan je afspraken maken voor een uitwisseling. Wil je meteen voor een langere periode uitwisselen, kan het nuttig zijn dat de Swapgezinnen elkaar vooraf al eens ontmoeten. Zorg dat je hier bij bent!

Hou je van sociale media? Je Swap toevoegen als vriend op je Facebook, Instagram, Whatsapp enz. is een leuke manier om elkaar alvast wat beter te leren kennen.

Afspraken, verzekering, kosten, …

Het is best om een aantal praktische zaken te regelen voor je op uitwisseling gaat.

  • Bezorg elkaar contactgegevens waarop de ouders elkaar tijdens de periode van de uitwisseling kunnen bereiken.
  • Wissel alle relevante medische info uit voor vertrek (medicatie, allergieën, …).
  • Spreek af wie welke kosten op zich neemt (bv. toegangsticket voor een pretpark of film, …). Zorg voor voldoende zakgeld zodat je deze afspraken tijdens je uitwisseling kan nakomen.
  • Swap-Swap raadt aan dat beide gezinnen een familiale verzekering afsluiten en in orde zijn met de ziekenkas. Zo vermijd je lastige discussies in “je-weet-maar-nooit-situaties”.

Wellicht overbodig om te vermelden, maar afspraak is afspraak. Als je bijvoorbeeld een datum hebt afgesproken voor de uitwisseling, rekent je Swap-familie daar ook op. Je houdt je dus aan je afspraken.

Frans oefenen

Voor een eerste contact is het niet slecht om een paar zinnen in het Frans voor te bereiden. Swap-Swap helpt je op weg! Hier vind je enkele woordenlijsten die vast nog van pas komen!